Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. Mąka migdałowa ma cenne właściwości i wartości odżywcze – jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz magnezu, żelaza i wapnia.
Skład – migdały mielone (mąka migdałowa)* 100%
Informacja dla alergików – bez glutenu
Wartości odżywcze w 100 g –
- Wartość energetyczna – 2544 kJ / 616 kcal
- Tłuszcz – 54 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,9 g
- Węglowodany – 5,4 g
- w tym cukry – 4,8 g
- Białko – 22 g
- Sól – 0 g