Spody do pizzy bezglutenowe pozwalają w domowym zaciszu przygotować jedną z najbardziej popularnych na świecie potraw. To danie, które uwielbiają dzieci i dorośli, a różnorodność dodatków, jakie można położyć na kultowym placku sprawia, że za każdym razem smak może zaskoczyć.
Skład – skrobia kukurydziana , mąka ryżowa , zakwas (mąka ryżowa, woda) 14% , woda , skrobia ziemniaczana , skrobia ryżowa , mąka kukurydziana , syrop glukozowy , drożdże , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; dekstroza , oliwa z oliwek extra virgin 1,6% , olej słonecznikowy , włókno roślinne (psyllium) , sól jodowana (sól, jodek potasu) , alkohol etylowy , białko sojowe , substancje spulchniające: glukono delta lakton, wodorowęglan sodu ; środek zakwaszający: kwas winowy, kwas cytrynowy .
informacja dla alergików – bez glutenu,bez pszenicy,bez laktozy,bez jajek
Wartości odżywcze w 100g –
- wartość energetyczna 1231 / 291 kj/kcal
- tłuszcz 3.5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
- węglowodany 60 g
- w tym cukry 2.7 g
- błonnik 4.7 g
- białko 3 g
- sól 1.3 g