Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.
Skład -migdały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacja dla alergików -bez glutenu
Wartości odżywcze w 100g –
- Wartość energetyczna – 2525 kJ / 612 kcal
- Tłuszcz – 54 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,1 g
- Węglowodany – 5,4 g,
- w tym cukry – 3,9 g
- Białko – 19 g
- Sól – 0 g