Ekologiczne płatki zbożowe 5 zbóż są to zgniecione całe ziarna pszenicy, żyta, jęczmienia, orkiszu i owsa, dzięki czemu zachowane są składniki mineralne i witaminy zawarte w ziarnach. Wyśmienite jako dodatek do mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba.
Skład – płatki: jęczmienne* (20%), pszenne orkiszowe* (20%), owsiane* (20%), pszenne* (20%), żytnie* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacja dla alergików – zawiera gluten
Wartości odżywcze w 100g –
- Wartość energetyczna: 1480 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz: 3,56 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,77 g
- Węglowodany: 64,17 g
- w tym cukry: 3,0 g
- Błonnik: 12,5 g
- Białko: 9,27 g
- Sól: 0,01 g