Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.Zawiera dużą ilość magnezu, cynku, manganu, waliny, wapnia, ale przede wszystkim błonnika pokarmowego.
Skład – mąka teff* 100%
Informacja dla alergików – bez glutenu
Wartości odżywcze w 100 g –
- Wartość energetyczna – 1355 kJ / 320 kcal
- Tłuszcz – 2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
- Węglowodany – 64 g
- w tym cukry – 0 g
- Białko – 11 g
- Sól – 0,03 g