Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. Mąka kukurydziana jest źródłem białka, błonnika, witaminy B1, B6, folianów i składników mineralnych, m.in. jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i cynku.
Skład – mąka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacja dla alergików – bez glutenu
Wartości odżywcze w 100 g –
- Wartość energetyczna – 1629 kJ / 385 kcal
- Tłuszcz – 3,9 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
- Węglowodany – 77 g,
- w tym cukry – 0,6 g
- Białko – 6,9 g
- Sól – 0 g