Bezglutenowe krakersy firmy Schar to pyszne, słone ciasteczka, które stanowią przekąskę w ciągu dnia. Te niezwykle kruche ciastka często wykorzystywane są do przygotowania różnych deserów i ciast.
To pożywna przekąska dla osób chorych na celiakię i nietolerujących glutenu.
Skład – skrobia kukurydziana , mąka kukurydziana , margaryna roślinna [oleje i tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (palmowy, z ziaren palmowych, kokosowy, rzepakowy), woda, sól, emulgator: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych; naturalny aromat] , maltodekstryna , skrobia modyfikowana z tapioki , białko sojowe , mąka sojowa , sól morska , syrop ryżowy , substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu ; syrop glukozowy , drożdże , emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym ; acidity regulator: kwas cytrynowy , modyfikowana skrobia kukurydziana . Może zawierać śladowe ilości łubinu
informacja dla alergików – bez glutenu, bez pszenicy, bez laktozy, bez jajek
Wartości odżywcze w 100g –
- wartość energetyczna 1920 / 456 kj/kcal
- tłuszcz 15 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8.2 g
- węglowodany 73 g
- w tym cukry 1.8 g
- błonnik 1.3 g
- białko 6.7 g
- sól 2 g
Reviews
There are no reviews yet.