Biała czekolada z jagodami goji bez cukru. Wyśmienita przekąska dla diabetyków jak również tych którzy chcą ograniczyć spożycie cukru.
Skład – substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, jagody goji (7%), inulina, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat naturalny (wanilia).
Informacja dla alergików – produkt zawiera mleko oraz może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1935 kJ/467 kcal
- Tłuszcz: 30g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 9 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 47 g
- Błonnik: 4,4 g
- Białko: 6 g
- Sól: 0,2 g