Mleczna czekolada z orzechami laskowymi bez cukru. Wyśmienita przekąska dla diabetyków jak również tych którzy chcą ograniczyć spożycie cukru
Skład – substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (15%), orzechy laskowe (12%), pasta kakaowa, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 34%
Informacja dla alergików – produkt może zawierać inne orzechy, soję, sezam.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2108 kJ/509 kcal
- Tłuszcz: 38 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
- Węglowodany: 51 g
- w tym cukry: 6 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 44 g
- Błonnik: 3 g
- Białko: 7 g
- Sól: 0,17 g