Mleczna czekolada z migdałami bez cukru. Wyśmienita przekąska dla diabetyków jak również tych którzy chcą ograniczyć spożycie cukru
Skład – substancja słodząca (maltitol 43%), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (14%), pasta kakaowa, migdały (12%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 28%.
Informacja dla alergików -produkt zawiera mleko, migdały oraz może zawierać inne orzechy, soję i sezam.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1980 kJ/478 kcal
- Tłuszcz: 36 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 7 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 43 g
- Błonnik: 4 g
- Białko: 7 g
- Sól: 0,1 g