Biała czekolada z truskawkami bez cukru. Wyśmienita przekąska dla diabetyków jak również tych którzy chcą ograniczyć spożycie cukru
Skład – substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, inulina, liofilizowane truskawki (2%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (wanilia i truskawka).
Informacja dla alergików -produkt zawiera mleko oraz może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1941 kJ/469 kcal
- Tłuszcz: 31 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 59 g
- w tym cukry: 10 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 49 g
- Błonnik: 3,7 g
- Białko: 6 g
- Sól: 0,18 g